вторник, 24 март 2009 г.

"Дуелът" между Станишев и Борисов: титаничен или комичен?

Сигурно доста хора са наблюдавали дългоочаквания телевизионен диспут между Сергей Станишев и Бойко Борисов. Звучеше наистина като титаничен сблъсък, но дали се получи такъв? Не. А и за мен поне не беше изненадващо. Екипите, с които се явиха двамата политици, предразполагаха към тотален превес на социалистите. Хората от ГЕРБ бяха неопитни и доста изплашени от камерите на БНТ. Срещу тях застанаха настоящ премиер, настоящ финансов министър плюс говорещ празни приказки кадър на БСП - "икономист" и... политическото недорозумение, понастоящем евродепутат(О, Боже!) Илияна Йотова.

В крайна сметка опита на настоящите управляващи(да не дава 
Господ да са и бъдещи) плюс крясъците и демонстративното кикотине от страна на Йотова, бързо-бързо смути и без това ошашавените им опоненти. Единствено свикналия с медиите Бойко Борисов се мъчеше да брани честта на партията си. Спорно беше до колко му се отдаде, но направи човека всичко, което е по силите му. По друг начин щеше да изглежда според мен лицето на ГЕРБ, ако Цветан Цветанов беше там, близо до лидера си.

В крайна сметка имаше ли нужда от подобен диспут? Череникавите до избледняване управляващи с безкрайно-розовите очила ни казаха за сетен път колко добре живеем в България(германците пасти да ядат!), а Борисов и компания от друга страна не излязоха от клишираното политическо говорене. Имам странното чувство, че доста диспути ще се развият по същата схема. Може и да бъркам, дано е така.

И за финал се замислям, защо Станишев не поиска дебат с опоненти от ранга на ДСБ? Столетницата в момента се държи като целомъдрена(или не дотам) девица - хем й се иска, хем не й стиска!

От къде съдя, че й се иска? Ами за пореден път от страна на Станишев и Йотова се споманава името на Иван Костов, без той да има някакво отношение или присъствие в дебата.

Защо не й стиска? Елементарно. Ясно е, че всеки измежду Иван Костов, Светослав Малинов, Атанас Атанасов, Екатерина Михайлова, Иван Иванов, Петър Москов, младите и напористи Петър Николов и Даниел Митов, Ивайло Йонков щяха да направят на пух и прах вечно и ехидно умсихващия се Станишев и кикотещата се и шептяща примадона Йотова. Едва ли някой се съмнява в това.

* БСП и ГЕРБ са водещите партии според последните социологически проучвания





3 коментара:

  1. Пич, на всички е вече ясно, че Костов е троянски кон на комунистите. на кой мислиш се дължи факта, че няма вече СДС?

    ОтговорИзтриване
  2. Към младите и напористи ще добавя и Борис Станимиров - известен ни повече като Темплар;

    ОтговорИзтриване
  3. Първо нека се извиня, че коментарите са публикувани чак сега. Просто не знаех, че опцията за превантивно модериране е включена. Тук цензора няма да има, като изключим грозни ругатни по нечий адрес или откровения СЕО-спам :)

    В отговор на първия коментар. Ами "пич", като гледам СДС все още си го има. Просто досега не попаднаха на лидер. Да, след Иван Костов, лидерите на СДС бяха пълен провал. Петър Стоянов, се провали в тази си роля. За Пламен Юруков пък просто не ми се и пише. Все още не мога да си обясня как толкова дескредитиран човек беше начело на СДС. А и не знам приятелю. На парламентарните избори преди 4 години, СДС докара 13% в Пловдив. На местните избори преди две години, сините избиратели се стопиха до около 3000 в Пловдив. Ако и за това обвиниш Иван Костов... Просто ще затвърдиш максимата, че "Когато в София завали - Иван Костов е виновен". В крайна сметка, според мен в момента СДС си намери достоен лидер и съм сирурен, че партията ще се вдигне на крака. Обединението на двете автентични десни партии вече дава резултат. Доста хора изпищяха на умряло. На Доган и Станишев вече не им е много до смях, нали?

    За втория коментар: мой пропуск! Борис Станимиров е доказателство, че листата на ДСБ за евродепутати е наистина силна и конкуренцията между кадидатите е убийствена. Мен като член и синпадизант на ДСБ ме радва силно тоя факт :)

    ОтговорИзтриване