четвъртък, 26 март 2009 г.

Стиска ли му на Станишев?

Ха сега! Стана тя каквато стана! Официално, лидерът на ДСБ Иван Костов покани Станишев и компания на публичен, телевизонен дебат(думите му можета да чуете и видите тук) . След като Бойко Борисов вече се пробва да пребори Станишев, дойде реда и на тежката артилерия на днешната опозиция. Ръкавицата е хвърлена, а вече повече от 24 часа левицата мълчи и дума не обелва. Още по-страшната новина за Сергей Станишев е, че всъщност вече няма как да се изплъзне. След обединенито на десните, червеният лидер вече не може да се измъкне, подхвърляйки изкривено-интерпретирани социологически проучвания. Изкуствено тиражираната дилема дали десните ще са представени в следващия парламент, тотално беше зачеркната със силния ход на единението от страна на Мартин Димитров и Иван Костов.
Де факто, пътищата пред Станишев са два:
Първият е да приеме предизвикателството и ако има поне капка достойнство, да се изправи срещу най-големия си кошмар;
Вторият е да се покрие, като червена мишка, изплашена до припадък от тъмно синия котарак ДСБ;
По мое мнение, Сергей ще изчака да се завихрят общите дебати, където ще може по-лесно да се брани сред истеричните крясъци на Атака и ВМРО(МВРО), хлъзгавите ДПС и анемичното НДСВ.
Все пак току виж столетницата ме опровергае и се реши да приеме телевизонния дуел. Тогава зрелището ще бъде гарантирано, а аз ще съм на първия ред пред телевизора с пуканки в ръцете :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар