вторник, 28 юли 2009 г.

Лъжицата катран в кацата с меда

Факт е вече новото правителство! Хаирлия да е, както се казва. Всички искаме то да е успешно, най-малкото заради личното ни благо. Няма да правя подробна десекция. Вероятно много мастити политолози ще правят по-задълбочени и професионални анализи.

Но все пак какво се набива на очи. На пръв поглед повечето са нови лица със завидни визитки зад гърба си. С изключение на един. Всички са от спектъра на ГЕРБ. С изключение на един. Всички са сравнително непознати и едновременно с това натоварени с особени очаквания и надежди. С изключение на един. Във всички се виждаше особен бласък в очите като на първолаци на 15-ти септември. С изключение на един. На репортажите се открояваха ентусиазирани хора, които заемаха овакантените от станишевия кабинет места. Само един вече беше заел предварително местото. Сякаш останал от предния кабинет. Потриваше доволно ръце, нямащ търпение да опита министерското кресло, което му беше поднесено като подаяние. Ченгесараската лъжица катран в излъсканата каца с мед! Той е Божидар Димитров. Човекът опитал се да изкара Созопол по-древен и от Пловдив. С фалшиви теории като фалшивата му самозвана "професорска" титла. Всъщност всичко около него е фалшиво. Може би така са го учили едно време в 5-то и 6-то управление.

Питам се какво по дяволите прави представител на най-злият репресивен апарат от новата история на България в правителство, съставено цели 20 години след падането на един анти-човешки режим? Докога тези хамелеони ще продължават да се бутат като червеи в рохка и свежо разорана пръст? Кога най-сетне България ще се прочисти от токсините, тровщи я с години и превръщащи я в затлъстяващ потенциален труп?

Очевидно Бойко Борисов изпусна възможността да подложи държавата ни на една прочистваща диета ала Лидия Ковачева, допускайки тлъсто парче катран в привидно чистия мед.

Дано на правителството му върви по вода. Дано в пространството ухае повече на мед и по-малко на катран. Какво пък. Нека оставим последния динозавър да си поиграе и нека го забравим бързо след това. Току виж България се почувствала пълноправен член на Европейския съюз!

четвъртък, 9 юли 2009 г.

Гоце отново иска тройна коалиция... Не и този път!

"Първанов препоръча на ГЕРБ тройна коалиция", гръмнаха медиите. Звучи наистина зловещо! Нова тройна коалиция? Та нали току що се отървахме от подобно нещо? ГЕРБ и Синята коалиция имат почти обща програма, имат и експерти. Какво могат да предложат РЗС или Атака? Експерти. Кои? Програма. Коя? Между другото кой вижда агент Гоце като трета страна? Едва ли е Атака. РЗС? Естествено, че тях вижда като натрапник. А защо? Много просто. Знаем че Първанов е зависим от ДПС. В момента няма как Доган да е във властта. Но един хлъзгав камък в новото правителство, един троянски кон като Яне Янев ще изиграе идеална роля на бомба със закъснител, която да гръмне в подходящия момент. Да, по мое мнение РЗС е сателит на ДПС. И агент Гоце неслучайно го бута така нагло там, където не му е мястото. Самият Яне Янев пък от привидно твърд политик, в разтояние на броени часове се превърна в мазно подобие на Сакскобурготски. Отврат!

Снимка: FrogNews

понеделник, 6 юли 2009 г.

Дали Доган успя да вкара свой сателит? Двете страни на монетата ОНС

Малцина си спомнят, а почти никоя медия не споменава , че Яне Янев и Ахмед Доган всъщност са участвали в една и съща коалиция. И то предизборна, наричаща се Обединение за национално спасение/ОНС/. Всъщност ОНС влиза и в парламента, като веднага се присламчва към силните на деня тогава - СДС с едничката цел да управлява. От уж непретенциозен коалиционен партньор, в разстояние на няколко месеца се превръщат в яростен противник на СДС. В края на мандата на същият парламент, лидерът на СДС и премиер на страната ще каже, че Ахмед Доган е проклятието на България...

Какво се случва след 12 години и три сменени правителства. Единият от ОНС току що приключи вторият си управленски мандат. В момента той е преял с власт. Една, да речем, двугодишна суша не би го уплашила. В същото време е реализирал резултат от над 600 000 гласа, най-силният от както партията му съществува.

По време на влизането на ОНС в парламента, един момък прави първи стъпки в политиката. Яне Янев е част от ОНС и съвсем не е враг на Доган тогава. След 12 години и три сменени правителства, Яне Димката/както е известен в Пловдив/ вече е сменил няколко спектъра и незнаен брой партии. От "либерално-земеделски" коалиции, та чак до силно "консервативна" собствена партия с неясна програма и цели. Но пък един имагинерен противник - Доган. Защо имагинерен? Ами защото самият Доган тотално си "прави пас" по отношение на Янев. Сякаш РЗС не съществува. Е, какъв враг си на някой, който по една или друга причина не те смята теб за такъв?

В момента ситуацията е сходна като преди 12 години. Има рязко изразен фаворит от дясното пространство - ГЕРБ. Има и една партия отново с три букви, като третата отново е "С". Тя тотално сервилничи и се подмазва, яростно се присламчва към силните на деня. Готови са на всичко и отново са непретенциозен партньор. Déjà vu! Даже се опитват да откъснат опашката/ВМРО/, като гущер, който драпа. А знаем, че ГЕРБ и ВМРО са в хладни отношения напоследък.

Хипотеза: Управляват ГЕРБ и РЗС. След две години РЗС намират някаква причини/най-вероятно "корупционни" :) /, правителството пада, следват предсрочни избори. Българинът няма вече интусиазма от юли 2009. А първият от ОНС една, да речем, двугодишна суша не го е уплашила. Даже световната икономическа криза е отминала. В същото време е реализирал резултат от над 600 000 гласа...

Дали все пак Доган не е вкарал свой сателит, който да подхлъзне в подходящия момент дадено правителство? Всичко е в ръцете на Бойко Борисов и в главата на Цветан Цветанов.

Разбира се едно правителство ГЕРБ - Синя коалиция ще разбие песимистичните хипотези на пух и прах. Едно стабилно дясно управление е напълно в състояние да извади страната от кризата. Която тук е комбинация от световната такава + некадърното управление на тройната коалиция до момента. Чакаме с нетърпение края на "страстната седмица".